New York dag 2 - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van tonjolimjelle - WaarBenJij.nu New York dag 2 - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van tonjolimjelle - WaarBenJij.nu

New York dag 2

Blijf op de hoogte en volg

07 Augustus 2012 | Verenigde Staten, New York

Nadat we gisteren naar down town zijn geweest, hebben we vandaag new york up town gedaan. We zijn in een open bus gestapt en hebben ons rond laten rijden door de mooie wijken langs Central park, waar veel bekende mensen ( met name artiesten) een appartement hebben. Ook zijn we door Harlem gereden, een wijk die vroeger een slechte naam had, maar nu aardig ge upgrade is, en waar zelfs Clinton zijn kantoor heeft. Het was een heerlijk tochtje in de bus, want het weer was super. Lekker zonnig en niet dat broeierige van de dagen ervoor. We stapten uit aan de westkant van Central Park om naar het museum van modern art te gaan, maar dat bleek juist op maandag gesloten.
We zijn toen wat door Central park gaan wandelen, want daar is van alles te zien, en toen weer in de stad uitgekomen waar we meteen in de Apple winkel terecht kwamen. Kortom het shoppen kon weer beginnen. De Uggs store was er naast en voor je het weet waren we weer een uurtje verder. We kochten wat broodjes en gingen die aan de voet van de Rockefeller tower nuttigen, waarna we deze een na hoogste toren omhoog gingen. Dit gebeurde met een snelle lift en 45 seconden later hadden we een schitterend uitzicht over New York. Hier hebben we een half uurtje rond gekeken en natuurlijk veel foto's gemaakt waarna we weer terug gingen naar beneden. Daar stonden inmiddels wat jeugdige groepsgenoten te wachten, want de oudere jeugd ging samen shoppen. Dat is dan het grote voordeel van zon groepsreis, en dat bleek nog meer toen we weer bij het hotel aankwamen. De jongere garde ging naar de laatste film van Batman, er waren een paar mensen naar een musical en wij wilden met de bus via Brooklyn de stad by night zien ( wat zeker de moeite waard was) en ook daar sloten zich twee man aan. Kortom, voor ieder wat wils en dat zou je als gezin niet allemaal alleen voor elkaar gekregen hebben.

Na nu weer lekker geslapen te hebben de koffers inpakken en onderweg naar de laatste stad, Washington.