Washington d.c. - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van tonjolimjelle - WaarBenJij.nu Washington d.c. - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van tonjolimjelle - WaarBenJij.nu

Washington d.c.

Blijf op de hoogte en volg

08 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Zo zit je in New York en 's avonds alweer in de hoofdstad van het land, Washington. Het was wel een lange reisdag, want we vertrokken vanmorgen om 10 uur uit het erg drukke NY en we waren pas even na 18.00 in Washington. Tussendoor hebben we een stop van anderhalf uur gehad in Philladelphia, de oude hoofdstad van het land en voor Amerika en de Amerikanen nog steeds een belangrijke plaats omdat hier de onafhankelijkheidsverklaring is opgesteld en de eerste grondwet is ondertekend. Voor Imke was het iets minder, want die was in de snelheid van het uitstappen 1 schoen vergeten in de auto en liep dus op 1 blote voet anderhalf uur door de stad :-). We hebben dus snel wat te eten gehaald en zijn in het vrijheidpark wat gaan picknicken
Aangekomen in Washington bleek dat we weer een enorm leuk, modern hotel hebben, waar we het de laatste dagen zeker vol zullen houden.
Al snel bleek via de groeps chat van de jeugd dat er wat mensen de stad in wilden en tegen zevenen liepen we dan ook al voor het witte huis. Toch vreemd dat je hier, op de plaats die je zo vaak op tv ziet, rondloopt. Na diverse foto s gemaakt te hebben ( en laat je tas niet alleen staan, want dan staat er meteen iemand van de beveiliging bij je) gingen we wat eten. Dat is hier toch iets moeilijker dan in New York, waar je overal kunt eten. Washington is duidelijk een andere stad. Ten eerste is er geen echte hoogbouw ( gebouwen mogen niet hoger zijn dan het Capitool), en verder zijn er veel brede straten en mooie oude gebouwen. Er is hier echt iets van een statige rust in de stad. Ook veel mensen in pak, iets dat ik in heel de reis nog niet gezien heb. Het lijkt wel of alle Amerikanen in een korte broek, een t shirt en op sportschoenen lopen, met dan nog een baseball petje op. En dat geldt ook vaak voor vrouwen.
Uiteindelijk een prima Spaans tapas restaurant gevonden, waar we heerlijk gegeten hebben, en morgen gaan we de stad verder verkennen. Morgen wordt het zeker weer een erg warme dag en ook zojuist was het nog klammig warm buiten. Fijn dus die airco hierbinnen, dan kunnen we in ieder geval lekker slapen.

• 08 Augustus 2012 - 08:11

Annelies:

Leuk jullie verhalen te lezen. Een hele ervaring rijker!
    Geniet nog van de laatste dagen en een goede reis terug....